<i>OPSKRIFTER</i>
<i>OPSKRIFTER</i>

OPSKRIFTER

Grønsagsris

Grøntsagsris
Ingredienser
3 gulerødder
Forårsløg
Smør
Basmati/Jasminris
1 tsk. Løgmixsalt

Evt
Bredbladet persille til pynt

Fremgangsmåde
Kog ris til 4 personer.
Snit gulerødder og forårsløg på skrå i 2 mm. tykkelse.
Sauter gulerødderne og forårsløg i smør.
Vend de kogte ris i grøntsagerne og krydrer dem med 1 tsk. løgmixsalt.
Retten kan evt. serveres med bredbladet persille til pynt.
Retten er velegnet til at spises sammen med hvid fisk og vegetarretter.

Udskriv

Lamme frikadeller

IMG_1328
Ingredienser
200 g lammefars
200 g flæskefars
1 finthakket rødløg
1 fed presset hvidløg
2 æg
1/2 spsk. havregryn
1/2 spsk. hvedemel
1/2 spsk. rasp
1 tsk. Løgmix salt
1 tsk. Rosmarinsalt
100 g feta i tern
Evt. lidt mælk

Fremgangsmåde
Fars og de 2 slags løg røres med æggene.
De øvrige ingredienser blandes i. Feta vendes i til sidst.
Lad den rørte fars stå 5-7 minutter - tilsæt mælk til konsistensen passer til frikadeller.
Frikadellerne steges i gyldent rapsolie og smør til en kernetemperatur på 75 grader.
Kan serveres med kartoffelsalat, græsk salat, tzatziki, stegte kartofler, eller andet Middelhavs inspireret tilbehør.

Udskriv

Barbercue sauce

IMG_1333

Ingredienser
1 ½ tsk. Løgmix salt
1 tsk. Chilisalt
2 tsk. mild paprika
3 dl. Heinz ketchup
1 dl. tomat passata
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. muscovado sukker (evt mørk farin)

Fremgangsmåde
Alle ingredienser blandes.
Holder ca. 10 dage på køl.

Udskriv


Kartoffelsalat

KartoffelsalatIngredienser
1 kg kogte kartofler – vigtigt! Kartoflerne koges med salt i vandet.
1 finthakket rødløg
1 spsk. Ravigottesauce
250 g mayonnaise
250 g creme fraiche 18%
3 tsk. Løgmix salt

Fremgangsmåde
Mayonnaise og creme fraiche blandes til en ensartet masse med Ravigotte-sauce, finthakkede løg og løgsalt.
Kartofler i tern vendes i til sidst.
Kan serveres med radiser, tomater og purløg.

Udskriv