<i>OPSKRIFTER</i>
<i>OPSKRIFTER</i>

OPSKRIFTER

Små Boller

Små boller
Ingredienser
125 g smeltet smør
3 dl lunet mælk
2 spsk. skyr
25 g gær
2 æg
3 tsk. Urtesalt
ca. 550 g hvedemel
Æg til pensling af bollerne
Fremgangsmåde
Gæren røres ud i den smeltede smør og lune mælk.
Skyr og æg røres i.
Urtesalt og mel æltes i til dejen ikke klistrer.
Hæver en halv time under et viskestykke.
Dejen formes til boller, der efterhæver endnu en halv times tid.
Bollerne pensles med æg og bages ved 175 grader varmluft i ca. 14 minutter.
Fyldes med pulled chicken, pulled pork, italiensk charcuteri, gode oste, fisk eller hønsesalat!

Udskriv

Foccacia Brød

IMG_1329
Ingredienser
8 dl vand
10 g gær
1100 g mel
2 tsk. Rosmarinsalt
Evt. udvandede tynde kartoffelskiver

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Rør hurtigt mel og rosmarinsalt i. Dejen skal være jævn - og klistret!
Skrab kanterne ned og dæk dejen med en plastpose eller et låg, der ikke må slutte helt til. Dejen skal have lidt luft.
Hæver 12-24 timer!
Hældes i en bradepande uden at røre i den - luftboblerne skal bevares.
(Dæk evt. brødet med tynde kartoffelskiver)
Lidt olie hældes over, og brødet drysses med rosmarinsalt.
Bages ca 16-18 min. ved 225 C varmluft.

Bon appetit!

Udskriv