<i>OPSKRIFTER</i>
<i>OPSKRIFTER</i>

OPSKRIFTER

Hasselnøddesauce

Hasselsnøddesauce
Ingredienser
50 g. Hasselnødder
2 dl. hvidvin
3 dl. piskefløde
1½ tsk. Citronsalt
1 tsk. majsmel

Fremgangsmåde
Hak hasselnødderne groft og steg dem gyldne i smør.
Tag dem af panden og sæt dem til side.
Kog hvidvin og fløde op på den samme pande.
Tilsæt Citronsalt og lad saucen småkoge i nogle minutter.
Oprør majsmelet i lidt vand og brug det til at jævne saucen til den ønskede konsistens.
Saucen er velegnet til hvid fisk. Se opskriften: "Stegt Torskefilet m. Bacon & Fiskesalt"

Udskriv


Helstegt Kylling


Helstegt Kylling
Ingredienser
1 hel kylling
1 citron
2 tsk. Citronsalt
1 tsk. neutral salt
Blandede friske krydderurter F.eks.:
Timian, Persille, Rosmarin og Estragon

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.
Sørg for at kyllingen er godt renset og duppet tør på skindet.
Drys kyllingen indvendig med sydesaltsalt.
Skær citronen i 4 skiver og kasser enderne.
Skyl krydderurterne godt rene.
Fyld citronskiver og de friske krydderurter ind i kyllingen. Luk kyllingen med en kødnål.
Gnid kyllingen med lidt olie og drys på med Citronsalt.
Steg kyllingen i en bradepande i ca. 45 min.
Mål kyllingens kernetemperatur undervejs. Den kan måles igennem lårene og skal være minimum 65 °C

Udskriv