<i>OPSKRIFTER</i>
<i>OPSKRIFTER</i>

OPSKRIFTER

Bagte Hvidløg

IMG_1341
Ingredienser
½ hvidløg pr. person
Olivenolie til pensling
Rosmarinsalt til smag

Fremgangsmåde
Toppen skæres af hvidløget, og deles midt mellem top og bund.
Stilles på en bageplade eller i et ildfast fad med skæresiden opad.
Skæresiden pensles med en god olivenolie, og drysses med rosmarinsalt.
Bages ca. 25 min. ved 150 C varmluft.
Nyd de velsmagende bagte hvidløg til især lam, kalve- og oksekød, eller server hvidløgene som en lækker selvstændig del af din tapas.

Udskriv

Stegte tomater

IMG_1341
Ingredienser
Tomater. F.eks. dadeltomater
Olivenolie
Olivensalt

Fremgangsmåde
Det ønskede antal tomater vendes i lidt olivenolie og lægges på en bageplade.
Tomaterne steges 7-8 min. i ovnen ved 175 C varmluft.
Drysses med olivensalt, når de kommer ud af ovnen - vendes forsigtigt i saltet.
Kan serveres varme til vegetarretter, kødretter, kolde til tapasbordet eller som et tvist i din salat.

Udskriv

Stegte Søde Kartofler

Søde kartofler
Ingredienser
Søde kartofler (1 pr. prs.)
Olie
Chilisalt

Fremgangsmåde
Skær de søde kartofler i tern.
Steg dem møre på en pande med olie og drys med chilisalt.
Kan serveres til både kød- og vegetarretter.

Udskriv

Fyldt Peberfrugt

Fyldte peberfrugter
Ingredienser
4 peberfrugter (ikke for store)
450 g hakket kyllingekød
2 tsk. Hvidløgspebersalt
½ spsk. mel
1 spsk. havregryn
2 æg
½ finthakket rødløg
Olie
Evt: Mælk
Grøntsagerne kan varieres. Der kan evt. tilsættes: Fintsnittede forårsløg, revne gulerødder, pastinakker og selleri.

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 °C varmluft.
Flæk peberfrugterne på langs og læg dem i et oliesmurt ovnfast fad.
Bland de resterende ingredienser sammen til en ensartet fars.
Tilsæt evt en smule mælk, hvis farsen er for fast.
Fordel farsen i peberfrugterne og bag dem i ovnen i 25 min.
Kernetemperaturen skal gerne være 75 °C.

Udskriv


Fyldt kalkunschnitzel

Kalkun
Ingredienser
Kalkunbryst
200 g. flødeost
2 tsk. 4-pebersalt
1 æg (sammenpisket)
Rasp
Olie
Smør

Fremgangsmåde
Skær kalkunbryst i ½ - 1 cm. tykke skiver (beregn 2 skiver pr. prs.)
Bland flødeost sammen med 4-pebersalten. Fordel osten på den ene halvdel af en skive kalkunbryst og luk den anden ende over, så osten er dækket af kød.
Vend hvert stykke i æg og derefter rasp.
Steg stykkerne gyldne i varm olie og smør.
Krydder dem med 4-pebersalt efter ønske.

Udskriv