<i>OPSKRIFTER</i>
<i>OPSKRIFTER</i>

OPSKRIFTER

Meatballs af Kyllingekød

Tomatsauce
Ingredienser
450 g. hakket kyllingekød
2 tsk. Pastasalt
½ spsk. mel
1 spsk. havregryn
2 æg
2 fed pressede hvidløg
½ finthakket rødløg
Parmesanost
Saltcenterets Tomatsauce m Pastasalt (Se vores opskrift)


Fremgangsmåde
Blend alle ingredienserne til en ensartet fars.
Form farsen som boller med en barneske.
Vend bollerne i mel og steg dem på en pande med olie. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum.
Varm Saltcenterets Tomatsauce m. Pastasalt (Se vores opskrift) på en pande og læg kyllingebollerne ovenpå og lad dem simre i et par minutter.
Serveres med friskrevet parmesan.

Udskriv




Helstegt Kylling


Helstegt Kylling
Ingredienser
1 hel kylling
1 citron
2 tsk. Citronsalt
1 tsk. neutral salt
Blandede friske krydderurter F.eks.:
Timian, Persille, Rosmarin og Estragon

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.
Sørg for at kyllingen er godt renset og duppet tør på skindet.
Drys kyllingen indvendig med sydesaltsalt.
Skær citronen i 4 skiver og kasser enderne.
Skyl krydderurterne godt rene.
Fyld citronskiver og de friske krydderurter ind i kyllingen. Luk kyllingen med en kødnål.
Gnid kyllingen med lidt olie og drys på med Citronsalt.
Steg kyllingen i en bradepande i ca. 45 min.
Mål kyllingens kernetemperatur undervejs. Den kan måles igennem lårene og skal være minimum 65 °C

Udskriv

Pulled Chicken

IMG_1339

Ingredienser
Ca. 2 ½ kg kyllingelår/overlår uden skind – skindet gemmes!
Rub:
2 tsk. Hvidløgspebersalt
2 tsk. Chipotlesalt
3 tsk. mild paprika
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. lakridspulver
Fremgangsmåde
Alle krydderier blandes og gnides ind i kyllingekødet.
Kødet placeres i cocotte eller lille bradepande – dækkes med låg eller stanniol. Stilles i ovnen ved ca 90 grader i 4 timer.
Kødet fjernes fra benene og trækkes i strimler. Stegefonden sigtes og blandes i kødet.
Serveres med sprødstegt kyllingeskind: Skindet lægges ud i et lag på bagepapir – drysses med chipotlesalt. Steges sprødt i ovnen – ca 20 min.
Serveres i burgere eller på salat.

Udskriv

Hønsesalat

IMG_1324


Ingredienser
400 g kyllinge- eller hønsekød i tern
1/2 bundt snittede grønne asparges
100 g creme fraiche 18%
200 g mayonnaise
1 1/2 tsk. Urtesalt

Fremgangsmåde
Mayonnaise, creme fraiche og urtesalt røres sammen til en homogen creme.
Kød og asparges vendes i.
Kan serveres med frisk ananas, stegt bacon, bagte tomater.
I en friskbagt croissant eller med et godt stykke brød - kun fantasien sætter grænser.

Udskriv