<i>OPSKRIFTER</i>
<i>OPSKRIFTER</i>

OPSKRIFTER

Hasselnøddesauce

Hasselsnøddesauce
Ingredienser
50 g. Hasselnødder
2 dl. hvidvin
3 dl. piskefløde
1½ tsk. Citronsalt
1 tsk. majsmel

Fremgangsmåde
Hak hasselnødderne groft og steg dem gyldne i smør.
Tag dem af panden og sæt dem til side.
Kog hvidvin og fløde op på den samme pande.
Tilsæt Citronsalt og lad saucen småkoge i nogle minutter.
Oprør majsmelet i lidt vand og brug det til at jævne saucen til den ønskede konsistens.
Saucen er velegnet til hvid fisk. Se opskriften: "Stegt Torskefilet m. Bacon & Fiskesalt"

Udskriv


Tomatsauce m Pastasalt

Tomatsauce
Ingredienser
1 stort løg
1 rød peberfrugt
2 store tomater
1 stort fed hvidløg
4 dl. Hakkede tomater (dåse)
2 tsk. Pastasalt.
1 stor tsk. honning.

Fremgangsmåde
Skær hvidløget i tynde skiver. Hak løg og tomater og sauter dem i olie
Blend de 4 dl. Hakkede tomater (kan erstates med Passata).
Tilsæt de blended tomater, honning og Pastasalten til de sauterede grøntsager.
Lad saucen simre i ca. 20 min.
Tomatsaucen passer fantastisk sammen med vores anden opskrift: "Meatballs af kyllingekød m. Pastasalt"

Udskriv

Svampesauce

IMG_1334
Ingredienser
400 g champignons - renses og skæres i kvarte stykker.
1 spsk. rapsolie
2 tsk. Svampesalt
4 dl piskefløde
1 tsk. Maizenamel oprørt i vand.

Fremgangsmåde
Svampene sauteres i olien 5-10 minutter.
Svampesalten drysses over, og fløden hældes ved.
Lad retten småkoge i 20-25 min.
Jævnes til den ønskede konsistens med maizenablandingen.
Kan serveres til stort set alle kødretter, under et pocheret æg med bacon til brunch eller til vegetarretter.

Udskriv

Barbercue sauce

IMG_1333

Ingredienser
1 ½ tsk. Løgmix salt
1 tsk. Chilisalt
2 tsk. mild paprika
3 dl. Heinz ketchup
1 dl. tomat passata
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. muscovado sukker (evt mørk farin)

Fremgangsmåde
Alle ingredienser blandes.
Holder ca. 10 dage på køl.

Udskriv