<i>OPSKRIFTER</i>
<i>OPSKRIFTER</i>

OPSKRIFTER

Bagte Hvidløg

IMG_1341
Ingredienser
½ hvidløg pr. person
Olivenolie til pensling
Rosmarinsalt til smag

Fremgangsmåde
Toppen skæres af hvidløget, og deles midt mellem top og bund.
Stilles på en bageplade eller i et ildfast fad med skæresiden opad.
Skæresiden pensles med en god olivenolie, og drysses med rosmarinsalt.
Bages ca. 25 min. ved 150 C varmluft.
Nyd de velsmagende bagte hvidløg til især lam, kalve- og oksekød, eller server hvidløgene som en lækker selvstændig del af din tapas.

Udskriv

Lamme frikadeller

IMG_1328
Ingredienser
200 g lammefars
200 g flæskefars
1 finthakket rødløg
1 fed presset hvidløg
2 æg
1/2 spsk. havregryn
1/2 spsk. hvedemel
1/2 spsk. rasp
1 tsk. Løgmix salt
1 tsk. Rosmarinsalt
100 g feta i tern
Evt. lidt mælk

Fremgangsmåde
Fars og de 2 slags løg røres med æggene.
De øvrige ingredienser blandes i. Feta vendes i til sidst.
Lad den rørte fars stå 5-7 minutter - tilsæt mælk til konsistensen passer til frikadeller.
Frikadellerne steges i gyldent rapsolie og smør til en kernetemperatur på 75 grader.
Kan serveres med kartoffelsalat, græsk salat, tzatziki, stegte kartofler, eller andet Middelhavs inspireret tilbehør.

Udskriv

Foccacia Brød

IMG_1329
Ingredienser
8 dl vand
10 g gær
1100 g mel
2 tsk. Rosmarinsalt
Evt. udvandede tynde kartoffelskiver

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Rør hurtigt mel og rosmarinsalt i. Dejen skal være jævn - og klistret!
Skrab kanterne ned og dæk dejen med en plastpose eller et låg, der ikke må slutte helt til. Dejen skal have lidt luft.
Hæver 12-24 timer!
Hældes i en bradepande uden at røre i den - luftboblerne skal bevares.
(Dæk evt. brødet med tynde kartoffelskiver)
Lidt olie hældes over, og brødet drysses med rosmarinsalt.
Bages ca 16-18 min. ved 225 C varmluft.

Bon appetit!

Udskriv