Mariager Saltcenter - Skole

Skole
Skoletjenesten på Mariager Saltcenter fortæller historien om saltet. Vi ønsker at give en forståelse af samspillet mellem mennesket og saltet, hvorfor vi har salt som naturarv i den danske undergrund, og hvordan saltet er vigtigt i et moderne menneskes liv.
 
Et skolebesøg med undervisning består altid af praktiske opgaver, oplevelser og teoretisk formidling. Vores mål er, at eleverne oplever et besøg på Mariager Saltcenter som både personligt og fagligt udfordrende. Alle skal opleve, at de får noget væsentligt med hjem!
I kan sætte jeres eget præg på besøget, og vi vil gerne i dialog med jer, så I kan få tilrettelagt den bedst muligt dag. I er også velkommen til at finde inspiration til undervisning inden eller efter besøget på Mariager Saltcenter.
 
Praktiske oplysninger
 
Skoletjenesten har åbent på hverdage, dog ikke i skolernes ferier.
 
Et skolebesøg med undervisning på Mariager Saltcenter varer ofte 3-4 timer.
 
Man er velkommen til at spise medbragt mad på 1. sal ved de opstillede borde. Ønsker I at få et godt skole-tilbud på frokost i vores cafe, kontakt da venligst Café Salt på tlf. 30346730, gerne senest en uge inden besøget.
 
Entre og undervisning er gratis for daginstitutioner, skoler og andre uddannelsesinstitutioner i Mariagerfjord Kommune.
Andre skoler og institutioner betaler entre og undervisningspris:
·      Entre pr. elev kr. 50,-
·      Pris pr. undervisning kr. 450,- (ca. 15 elever pr undervisning)
Ved 2 eller flere undervisninger er prisen pr. undervisning kr. 400,-
 
Entre giver adgang til følgende oplevelser:
·      Saltmine med biograf
En næsten naturtro elevator bringer jer ned i saltminen, og en helt anden verden. Her kan I opleve, hvordan en gammel polsk saltmine så ud for over 100 år siden. I minens gange har vi formidling om saltets historie og saltminer, samt biografen, hvor I kan se en FunRide Film.
·      Sydehytte
I sydehytten fortæller Sydemesteren om kunsten at lave Mariager Sydesalt – sådan som man har gjort det gennem hundredvis af år. I lærer processen, og kan lave jeres eget Mariager Sydesalt.
·      Saltudstilling
På 1. sal kan I gå på opdagelse i vores spændende udstilling om det 260 mio. år gamle salt. Her præsenteres saltets verden med film, plancher, saltforsøg og rekvisitter. Udstillingen favner saltets fortælling, der rækker såvel 260 mio. år bagud i tiden, såvel som ind i fremtiden, med den nye opfindelse fra SaltPower, der producere vedvarende grøn energi.
·      ”Det Døde Hav”
”Det Døde Hav” giver jer en unikke mulighed for at bade i opvarmet saltmættet vand. Her er det umuligt at synke til bunden, da saltets opdrift holder dig flydende!
 
Undervisning kan indeholde forskellige emner, og vi tilpasser gerne til jeres ønsker.
Et undervisningsforløb varer ca. 40 min., og der kan deltage ca. 15 elever pr. hold. Det er derfor ofte nødvendigt at dele klasser op i to hold med to undervisninger.   
2 eksempler på undervisning:
·      Overmætningsforsøg med fixersalt
Her arbejder eleverne med, at saltets kemiske formel giver et unikt saltkrystal. Eleverne laver en mættet opløsning af fixersalt, og sætter den på køl. Mens vi venter på afkølingen, tager vi en kort snak vi om, hvordan saltet i den danske undergrund er dannet. Derefter vender vi tilbage til den overmættede opløsning, hvor eleverne får fixersaltet til at udkrystallisere. Eleverne beskriver de flotte fixer-saltkrystaller, som vi sammenligner med natriumklorid-saltkrystaller.
·      SaltPower
Eleverne skal her arbejde med forsøg, der giver forståelse for den osmotiske kraft. Vi tilføjer teori, så eleverne opnår større forståelse for, hvordan osmose og SaltPower hører sammen. Endelig går vi ud i SaltPower containeren, hvor prototypen på den nye opfindelse viser eleverne, hvordan teori og praktisk opfindelse kædes sammen.
Kontakt
 
Ønsker du flere oplysninger eller har I planer om et besøg, kontakt da gerne underviser Lisbeth Due på ld@saltcenter.com eller på tlf. 29 81 04 66.

Vi ser frem til at høre fra jer!
Stacks Image 76

NOBIAN - Dansk Salt A/S er Mariager Saltcenters hovedsponsor

Stacks Image 71
Stacks Image 73


God Fondsledelse
Download Ejendomsfond
Download Driftsfond


Mariager Saltcenter

Ny Havnevej
9550 Mariager 6

Telefon:
98 54 18 16
CVR.: 18516543

Stacks Image 54