<i>UDSKOLING</i>
<i>UDSKOLING</i>

UDSKOLING

UDSKOLING


 
I undervisningsforløbet "BLIV KLOG PÅ SALT - salt, osmose og grøn omstilling” ønsker vi at sætte fokus på nogle af de spændende emner, hvor eleverne vil få viden om de mikroskopiske molekylebevægelser og samtidig betragtes det store perspektiv, hvor vores moderne samfund har en stigende efterspørgsel på strøm. I undervisningsforløbet på Mariager Saltcenter får eleverne et møde med salt som naturvidenskabeligt emne, hvor de ser, dufter, smager og rører ved saltet. Vi præsenterer eleverne for autentiske genstande og fortællinger, der kan give dem nye perspektiver på vores verden.
I vores skoleundervisning tager vi altid udgangspunkt i den enkelte klasses ønsker - derfor er I altid velkommen til at kontakte os, således vi bedst muligt kan tilrettelægge jeres skolebesøg. Et skolebesøg kan indeholde følgende emner:
Bliv klog på salt - salt, osmose og grøn omstilling: Her kan eleverne arbejde med emnet osmose. Eleverne laver to forsøg, der viser, hvad osmose er. Derefter vises SaltPower containeren, som er en opfindelse, hvor man ved dannelse af et osmotisk tryk kan lave strøm. Her kan du følge et link til Youtube-video udarbejdet af SaltPower, hvor man får historien bag ideen til SaltPower, hvor osmose laver strøm. LINK

I sydehytten fortæller sydemesteren, hvad han laver i den store pande med saltvand, og hvor ilden knitrer under panden. Eleverne kan også være med i arbejdet og alle får en portion sydesalt med hjem.
I Saltvandsbadet kan eleverne (kun ifølge med 1-2 lærer) på egen krop prøve at flyde i mættet saltvand. Saltvandsbadet har en stor opdrift, og eleverne vil opleve at blive båret oppe af saltvandet. Saltvandet er varmet op til omkring 39 grader, så det er også dejlig varmt og afslappende.

Faglige mål
- Eleverne kan forholde sig til problemstillinger vedrørende bæredygtighed og ressourcer ved anvendelse af geofaglig viden
- Opstille og anvende et bredt udvalg af modeller til kvalitativ eller kvantitativ forklaring af geovidenskabelige fænomener samt diskutere modellers gyldighedsområde og forholde sig kritisk til deres samfundsmæssige anvendelse
- Analysere en geovidenskabelig problemstilling ud fra forskellige repræsentationer af informationer og formulere en løsning af problemet ved brug af en relevant model
 
PRAKTISKE OPLYSNINGER
Målgruppe: Ungdomsuddannelser
Varighed: individuelt men op til 4 timer
Pris: kr. 50 pr. elev Undervisning: 450,- pr. undervisning a 15 børn. Ved 2 eller flere undervisninger er prisen pr. undervisning kr. 400,-. Institutioner fra Mariagerfjord Kommune har gratis entre og skal ikke betale for undervisning.
Max. deltager: 30 elever.
Man er velkommen til at spise medbragt mad på 1. sal ved de opstillede borde. Ønsker I at få et godt skole-tilbud på frokost i vores cafe, kontakt da venligst Café Salt på tlf. 30346730, gerne senest en uge inden besøget.
Kontakt og booking af besøg: Lisbeth Due, tlf. 29810466, mail: ld@saltcenter.com
 
Undervisningsforslag inden et besøg på Mariager Saltcenter
·       Undervisningsmateriale inden et besøg på Mariager Saltcenter. LINK
 
Undervisningsforslag efter et besøg på Mariager Saltcenter
·       Undervisningsmateriale efter et besøg på Mariager Saltcenter. LINK
 
 
Kontakt
 
Ønsker du flere oplysninger eller har I planer om et besøg, kontakt da gerne underviser Lisbeth Due på ld@saltcenter.com eller på tlf. 29 81 04 66.

Vi ser frem til at høre fra jer!


Mariager Saltcenter

Ny Havnevej 6
9550 Mariager

Telefon:
98 54 18 16
CVR.: 18516543

Stacks Image 141
Stacks Image 134

NOBIAN - Dansk Salt A/S er Mariager Saltcenters hovedsponsor

Stacks Image 129
Stacks Image 131