<i>INDSKOLING</i>
<i>INDSKOLING</i>

INDSKOLING

INDSKOLING


 
Salt er nødvendigt for alt liv - vi kan ikke leve uden! Men hvad ved vi egentlig om salt? Oftest ikke så meget. Da salt er et spændende livsvigtigt mineral, sættes saltets egenskaber i fokus gennem dette undervisningsforløb, som I kan booke ved Mariager Saltcenter. I undervisningsforløbet "BLIV KLOG PÅ SALT - saltets egenskaber" får eleverne et møde med salt som naturvidenskabeligt emne, hvor de ser, dufter, smager og rører ved saltet. Vi præsenterer eleverne for autentiske genstande og fortællinger, der kan åbne deres verden på en ny måde. BLIV KLOG PÅ SALT - saltets egenskaber" er et undervisningsforløb, hvor vi ønsker, at eleverne skal eksperimentere og tilegne sig viden om salt (og naturvidenskab) gennem udforskende tilgange.

I vores skoleundervisning tager vi altid udgangspunkt i den enkelte klasses ønsker - derfor er I altid velkommen til at kontakte os, således vi bedst muligt kan tilrettelægge jeres skolebesøg. Et skolebesøg kan indeholde følgende emner: Bliv klog på salt - saltets kræfter. Her opnår eleverne kendskab til saltets egenskaber, og vi anvender enkle beskrivelser til at italesætte, hvad vi ser, føler, smager og kan iagttage. Eleverne arbejder med smag, opløselighed, opdrift, geologisk tid og hvordan ser salt egentlig ud? Sydehytte I sydehytten fortæller sydemesteren hvad han laver i den store pande med saltvand og hvor ilden knitrer under panden. Eleverne kan også være med i arbejdet og får alle lidt sydesalt med hjem. Saltvandsbadet Her kan eleverne (kun ifølge med 1-2 lærer) på egen krop prøve at flyde i mættet saltvand. Saltvandsbadet har en stor opdrift, og eleverne vil opleve at blive båret oppe af saltvandet. Saltvandet er varmet op til omkring 39 grader, så det er også dejlig varmt og afslappende.

LÆREPLANSTEMAER                                
- Alsidig personlig udvikling                        
- Kommunikation og sprog                          
- Krop og sanser                                         
- Natur og science                                     
- Kultur, æstetik og fællesskaber                 
 
LÆRINGSMÅL
- Eleven kan genkende salt
- Eleven kan undersøge sanser
- Eleven kan udføre enkle undersøgelser på baggrund af egne eller andres spørgsmål
- Eleven kan udføre enkle undersøgelser ved brug af enkelt udstyr
- Eleven kan fortælle om egne erfaringer og resultater

Praktiske oplysninger
Målgruppe: Indskolingselever
Varighed: individuelt men op til 3,5 timer
Pris: kr. 50 pr. elev Undervisning: 450,- pr. undervisning a 15 børn. Ved 2 eller flere undervisninger er prisen pr. undervisning kr. 400,-. Institutioner fra Mariagerfjord Kommune har gratis entre og skal ikke betale for undervisning.
Max. deltager: 45 elever.
Man er velkommen til at spise medbragt mad på 1. sal ved de opstillede borde. Ønsker I at få et godt skole-tilbud på frokost i vores cafe, kontakt da venligst Café Salt på tlf. 30346730, gerne senest en uge inden besøget.
Kontakt og booking af besøg: Lisbeth Due, tlf. 29810466, mail: ld@saltcenter.com
 
Undervisningsforslag inden et besøg på Mariager Saltcenter
·       Undervisningsmateriale inden et besøg på Mariager Saltcenter. LINK
·       Link til YouTube-video udarbejdet af Arla: Sådan laver du smør. LINK 

Undervisningsforslag efter et besøg på Mariager Saltcenter
·       Undervisningsmateriale efter et besøg på Mariager Saltcenter. LINK
 
Kontakt
 
Ønsker du flere oplysninger eller har I planer om et besøg, kontakt da gerne underviser Lisbeth Due på ld@saltcenter.com eller på tlf. 29 81 04 66.

Vi ser frem til at høre fra jer!


Mariager Saltcenter

Ny Havnevej 6
9550 Mariager

Telefon:
98 54 18 16
CVR.: 18516543

Stacks Image 141
Stacks Image 134

NOBIAN - Dansk Salt A/S er Mariager Saltcenters hovedsponsor

Stacks Image 129
Stacks Image 131